Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθωνα: «Που είναι ο Ψινάκης; Κάνει τσίρκο και σόου πάνω στα πτώματα. Εμείς τον στηρίξαμε!»

Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθωνα

Μεγάλη ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα όπου αγανακτισμένοι κάτοικοι και συγγενείς των θυμάτων,είναι έξαλλοι με τον απόντα Δήμαρχο.

Αγρια μπινελίκια άκουσε και ακούει ο Δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης στον οποίο ανήκει διοικητικά η ευθύνη για το Μάτι. Οι συγγενείς των θυμάτων απαιτούν δικαιοσύνη.

Στο «μάτι του κυκλώνα» βρέθηκε ο δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης από τον οποίο ζητούν να μάθουν που είχε εξαφανισθοι και για ποιον λόγο δεν έγινε εκκένωση των οικισμών και καηκαν οι κάτοικοι μέσα στα σπίτια τους.

Στη συνεδρίαση – στην οποία δεν παρέστη ο Δήμαρχος – δεν έλειψαν και τα… γαλλικά ενώ παραλίγο ο χώρος του δημοτικού συμβουλίου να μετατραπεί σε ρίνγκ.

Ο κόσμος είναι εξοργισμένος με τη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο Ηλία Ψινάκη (δεν παρέστη), για τον οποίο ακούστηκαν σκληρά λόγια σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ένας γιος είχε χάσει τη μητέρα του, ενώ κατηγορήθηκε ανοιχτά ο Δήμαρχος. «Γιατί δεν έγινε εκκένωση και κάηκε η μητέρα μου στο σπίτι της; Θέλω αλήθειες για να της πω το καλό ταξίδι» είπε ένας άνδρας.

Ενώ ένας άλλος συμπλήρωσε οργισμένος «Που είναι ο Ψινάκης; Κάνει τσίρκο και σόου πάνω στα πτώματα. Εμείς τον στηρίξαμε!».

Σε δηλώσεις, που πραγματοποίησε, νωρίτερα ο Η.Ψινάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως το σπίτι του «ευτυχώς κάηκε», μια δήλωση που ξάφνιασε δημοσιογράφους και τηλεοπτικό κοινό.

O ίδιος επανέλαβε και αργότερα, ψευδως πως το σπίτι του ήταν μεταξύ αυτών που κάηκαν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επιτόπιο ρεπορτάζ που έκανε ο ΣΚΑΪ, έχουν καεί φοίνικες και άλλα δέντρα έξω από το σπίτι του κ. Ψινάκη και κάποιες τέντες του σπιτιού, αλλά το οίκημα είναι απόλυτα κατοικήσιμο. 

Σύμφωνα και με το αποκαλυπτικό φωτορεπορτάζ της ιστοσελίδας youweekly.gr, η οικία του δημάρχου έχει μόνο πολύ μικρές ζημιές στους εξωτερικούς τοίχους της περίφραξης.

Η φωτιά έκαψε τα γύρω δέντρα και «έγλειψε» την περίφραξη. Ωστόσο το εσωτερικό της οικίας, όπως φαίνεται καθαρά στις φωτογραφίες, δεν έχει υποστεί φθορές από τη φωτιά.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες δύο ημέρες ο δήμαρχος Μαραθώνα- που έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις για ολιγωρία τις κρίσιμες ώρες της πυρκαγιάς- έχει δηλώσει επανειλημμένα στις τηλεοπτικές κάμερες ότι και το δικό του σπίτι κάηκε.