Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής: «Άβατο» η πλατεία του Αη-Γιάννη

Με αφορμή το υπαίθριο πάρτι και τον εκτροχιασμό της κατάστασης με την επέμβαση των ΜΑΤ, τη ρίψη χημικών και τον πετροπόλεμο με τους 400 (!) νεαρούς που μαζεύτηκαν στην πλατεία Αγίου Ιωάννου την Τρίτη το βράδυ, ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής μίλησε για το «άβατο» της πλατείας.

«Η πλατεία του Αη- Γιάννη έχει γίνει άβατο εδώ και πολλά χρόνια» καταγγέλλει ο Βασίλης Ζορμπάς, τονίζοντας ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των γύρω κατοίκων της πλατείας δεν μπορούν να την χρησιμοποιήσουν. Είχαμε μέχρι πρότινος το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και όχι μόνο. Αυτοί που συγκεντρώνονταν, εκτός ελαχίστων νεαρών από την Αγία Παρασκευή, οι υπόλοιποι έρχονταν από άλλες περιοχές, Σπάτα, Παιανία, Χαλάνδρι, Αιγάλεω, Γλυκά Νερά, Νέα Ιωνία και πάει λέγοντας.

Είναι ωραία η πλατεία μας και την αγάπησε όλη η Αττική ή έχουμε καλή πραμάτια; Μάλλον το δεύτερο. Χθες, σήμερα μετά από πρόσκληση μέσω ηλεκτρονικών μέσων, με τη λήξη της καραντίνας, μαζεύτηκαν περισσότερα από 800 άτομα!!! Η πόλη μας, η Αγία Παρασκευή, στο θέμα κρουσμάτων κορονοϊού είναι «καθαρή» δηλαδή είχαμε ελάχιστα κρούσματα.

Τέτοιου είδους συνωστισμοί αποτελούν ωρολογιακές βόμβες για την μετάδοση του κορονοϊού. Κάποιοι ίσως θεωρούν, ότι ως δήμαρχος δεν έπρεπε να ενημερώσω τα αρμόδια όργανα που εκ του νόμου, οφείλουν να προστατεύσουν την κοινωνία από την μεταδοτικότητα της πανδημίας. Βέβαια η αστυνομία δε περίμενε από μένα να ενημερωθεί, ήταν ήδη ενήμερη από δεκάδες παροικούντες πέριξ της πλατείας.

Σήμερα λοιπόν η αστυνομία πήγε στην πλατεία, για να περιφρουρήσει την πόλη, από την παραβατικότητα. Είμαι υποχρεωμένος, εκ της θέσεως μου να ζητήσω αύριο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να προστατεύσει την πόλη μας, από την ευρύτατη διακίνηση ναρκωτικών και την εξάπλωση του κορονοϊού. Όσον αφορά για τις απειλές που δέχομαι από κάποιους, μία απάντηση και μόνο… αν φοβόμουν θα καθόμουν σπίτι μου. Οφείλω να προστατέψω την πόλη που με εξέλεξε δήμαρχο και θα το κάνω με οποιοδήποτε κόστος. Περιμένω αύριο και από τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν ξεκάθαρα για τα προβλήματα της συγκεκριμένης πλατείας και της ευρύτερης περιοχής» έγραψε ο δήμαρχος σε ανάρτησή του στο facebook λίγο μετά το λυπηρό συμβάν στην κεντρική πλατεία της πόλης.