Στο υπουργείο Εργασίας βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης χιλιάδες συνταξιούχοι που έκαναν πορεία διαμαρτυρίας από τα γραφεία τους στο κέντρο της Αθήνας, διεκδικώντας να τους επιστραφούν από τον ΕΦΚΑ οι επιπλέον εισφορές που παράνομα παρακρατούνται υπέρ ΕΟΠΥΥ από τις συντάξεις τους.

Οι συνταξιούχοι άπλωσαν πανό που γράφει «Να σταματήσει η λεηλασία των συντάξεων τώρα» και ζητούσαν να δουν την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι ίδιοι, εδώ και χρόνια τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και η σημερινή εφάρμοζαν τον Νόμο 2084 του 1992 εσφαλμένα, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να χάνουν κάθε μήνα σημαντικά ποσά από τη σύνταξή τους. Και αυτό γιατί ο νόμος αναφέρει ότι η εισφορά υπέρ υγείας υπολογίζεται επί των καταβαλλόμενων συντάξεων και κατά συνέπεια η κράτηση για τον κλάδο ασθένειας θα πρέπει να γίνεται στο ποσό που προκύπτει μετά την αφαίρεση των μνημονιακών μειώσεων.

Οι απώλειες για τους συνταξιούχους είναι μεγάλες και εκτιμάται ότι για καθένα συνταξιούχο φτάνουν έως και 3.000 ευρώ. Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων έχει υπολογίσει ότι το κράτος χρωστά σε πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχους.

Αναρτήθηκε από: protothema.gr