Διαδικτυακή εξέγερση στην Αφρική κατά των εμβολίων

Μια εξέγερση ενάντια στα εμβόλια διατρέχει τα αφρικανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το κίνημα είναι σίγουρα ακόμη περιθωριακό, αλλά δείχνει μια δυσπιστία προς μια πολιτική υγείας που κρίνεται ότι την χειρίζονται οι ανεπτυγμένες χώρες.

Στην Αφρική, στο Twitter, εξαπλώνεται μια εντυπωσιακή καμπάνια κατά των εμβολίων. Απεικονίζει τη δυσπιστία ενός μέρους της αφρικανικής ηπείρου προς τους Δυτικούς.

Το μήνυμα είναι να αρνηθούμε μια επιστήμη που θα χρησιμοποιούσε τους Αφρικανούς ως ινδικά χοιρίδια, θα πλούτιζαν κάποιοι στην πλάτη τους και τελικά θα έκαναν ακόμη και να πεθάνουν εκατοντάδες. Η λέξη ημερήσιας διάταξης είναι Αντίσταση, όπως αυτή η εικόνα όπου βλέπουμε μια Αφρικανή να απειλεί με μαχαίρι μια νοσοκόμα που πρόκειται να εμβολιάσει έναν νεαρό άνδρα.

Στον εξειδικευμένο ιστότοπο Change.org, μια διαμαρτυρία αρνούμενη τα tests εμβολίων στην Αφρική έχει ήδη συλλέξει 27.000 υπογραφές με στόχο 35.000.

OMS Afrique@OMS_Afrique

L’Afrique pourrait être confrontée à 190 000 décès au cours de la 1ère année du si des mesures d’endiguement telles que la recherche des contacts, l’isolement, les pratiques d’hygiène et la distanciation physique ne sont pas mises en œuvre. https://bit.ly/3fvblEi 

View image on Twitter

BAMBARA@NativeToPangaea

Oui au traitement du Madagascar? Non au vaccins empoisonnés.

View image on Twitter

Οι χρησιμοποιούμενοι όροι, οι αναφορές στις εργασίες που έγιναν κατά του AIDS “στις πόρνες”, δημιουργούν μια γενική κατακραυγή στη Γαλλία που διογκώνεται στην Αφρική.
“Αυτά τα άτομα κάνουν σημαντικές ανακοινώσεις σαν να μην έχουμε καθόλου φωνή. Είναι σαν να επιστρέφουμε στην εποχή των αποικιών. Προσωπικά, το βρίσκω αυτό ρατσιστικό και υποτιμητικό”, δήλωσε ο AFP στο AFP. πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της Κένυας, Martha Karua.

Μια διαμάχη που συσσωρεύεται με άλλες, ειδικά σχετικά με τη δραστηριότητα του ιδρύματος Bill και Melinda Gates, και τις εκστρατείες εμβολιασμού του, ιδίως στην Αφρική. Πολλοί βλέπουν το προσηλυτισμό του για εμβολιασμό ως πιο εμπορικό από φιλανθρωπικό. Κερδίζει χρήματα με την πώληση εμβολίων.Πολύ συζήτηση και για τα μικροτσίπ που φέρεται να συνοδεύουν το εμβόλιο, μια επιχείρηση του Ιδρύματος Bill Gates.

dimpenews.com