«Δέκα Εσώκλειστοι Μήτσοι»: Ο Σαλονικιός, ο Τζίμης και η πλούσια από την Εκάλη ξαναχτυπάνε

Λάκης Λαζόπουλος

Ο Λάκης Λαζόπουλος δεν χάνει όπως φαίνεται τον χρόνο του στην καραντίνα.

Οι «Δέκα Εσώκλειστοι Μήτσοι», η καινούργια ηχτική σειρά  που δημιουργεί  λόγω εγκλεισμού -στα χνάρια των «Δέκα Μικρών Μήτσων» στην εποχή του κορωνοϊού- έχουν επιστρέψει δυναμικά, μέσα από τα social media του ηθοποιού-συγγραφέα.

Ο Σαλονικιός Μήτσος περιγράφει ξεκαρδιστικά στον κολλητό του πώς η μάνα του που δεν έχει κάνει ποτέ στη ζωή της γυμναστική, βρέθηκε κι εκείνη στη Νέα Παραλία της πόλης.

Ναι ρε, τι σε λέω ρε… Έφυγε η μάνα μου και πήγε στην παραλία να πάει να κάνει γυμναστική. Ντεμέκ.
Πήρε τηλέφωνο και την αστυνομία και τη λέει: «Και α και ου και θέλω να πάω να κάνω γυμναστική». 
Τι γυμναστική να κάνει ρε βλάκα;.. Η μόνη γυμναστική που έχει κάνει η μάνα μου είναι πριν 3 χρόνια που την έπεσε η τσάντα και έσκυψε 3 φορές να την πάρει. Αυτό. Ναι… Την έπιασε η αστυνομία κάτω στην παραλία και λέει «Πού πας εσύ;…».
«Κάνω γυμναστική» τον λέει η μάνα μου. «Γιατί δεν τρέχεις;» της λέει αυτός. «Ξέρεις κανέναν στη Σαλονίκη» τον λέει «να τρέχει; Όλοι χαλαρά πάνε». Έπεσε και σε βλάκα, ρε τώρα σε λέω… Έπεσε σε βλάκα.

Ο Τζίμης πάλι, περιγράφει το τηλεφώνημα που δέχτηκε από την ηλικιωμένη γιαγιά του.

Ρε συ με πήρε η γιαγιά μου τηλέφωνο, 95 χρονών και μου λέει: «Βήχω, φτερνίζομαι και έχω πυρετό. Τι να κάνω;». Της λέω: «Κάτσε εκεί που είσαι. Θα έρθει εκεί ο χάρος. Πού να τρέχεις;…».

Η δε πλούσια της Εκάλης, περιγράφει στη φίλη της στο τηλέφωνο, το δράμα που ζει καθώς αναγκάστηκε να κάνει δεξίωση χθες βράδυ μέσω skype.