Για τους καπνιστές, που παράλληλα αγαπούν και τον καφέ (αυτές οι δύο αγάπες συνήθως πάνε μαζί) δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο το πρωί, από έναν καφέ με αρκετά τσιγάρα.

Τόσο ο καφές όσο και τα τσιγάρα δρουν ως διεγερτικά. Βελτιώνουν τη διάθεσή μας και να μας κάνουν να νοιώθουμε «φρέσκιοι» τα πρωινά. Είναι γνωστό ότι ο καφές είναι υγιεινό ρόφημα, αλλά οι επιστήμονες δεν τον συστήνουν με τίποτα, ως πρωινό.

 Από την άλλη, το πιο επικίνδυνο πράγμα που μπορείτε να καταναλώσετε το πρωί είναι το τσιγάρο.

Τα τσιγάρα είναι γεμάτα από καρκινογόνες ουσίες κι είναι περισσότερο από σαφές στους επιστήμονες, ότι είναι πολύ επιβλαβή για την υγεία μας. Κάθε τσιγάρο κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι επιβλαβές, αλλά ως πρώτη κίνηση το πρωί, είναι το χειρότερο απ’όλα, λένε.

Οι καπνιστές που καπνίζουν το πρώτο τους τσιγάρο μόλις σηκωθούν από το κρεβάτι εμφανίζουν υψηλότερες τιμές μιας χημικής ένωσης, που σχηματίζεται από 4 καρκινογόνες τοξικές ουσίες (NNAL) στο αίμα, σε σχέση με αυτούς που περιμένουν έως μισή ώρα, μέχρι να καπνίσουν το πρώτο τους τσιγάρο.

Καφές με άδειο στομάχι

Η κατανάλωση του καφέ με άδειο στομάχι νωρίς το πρωί, διεγείρει την έκκριση υδροχλωρικού οξέος στον πεπτικό σωλήνα. Αυτό είναι εξαιρετικά βλαβερό για τους ανθρώπους που είναι επιρρεπείς στα προβλήματα του στομάχου.

Η κατανάλωση καφέ πριν από κάποιο γεύμα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο παχύ έντερο, κράμπες και σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (το τελευταίο είναι μια ασθένεια που διαγιγνώσκεται ολοένα και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια) Όλα αυτά πολλαπλασιάζονται ως αρνητικές επιδράσεις με τον πρωινό καφέ.

Η καλύτερη στιγμή για να πιείτε τον καφέ είναι μία ώρα μετά από τη στιγμή που θα σηκωθείτε από το κρεβάτι. Κι αυτό γιατί ο οργανισμός σας όταν ξυπνήσετε, ήδη περιέχει σε πολύ υψηλά επίπεδα την κορτιζόλη, μια ουσία που – δεν το γνωρίζεται ίσως – αποτελεί τον ρυθμιστεί του βιολογικού ρολογιου του σώματός σας και σας προκαλεί πρωινή εγρήγορση.

Αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει να πιείτε την πρώτη σας γουλιά καφέ, όταν τα επιπεδα της κορτιζόλης στο αίμα σας θα έχουν αρχίσει να πέφτουν, δηλαδή μία ώρα μετά το ξύπνημα.

Καφές και τσιγάρα είναι ο χειρότερος συνδυασμός.

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι το αποτέλεσμα μελέτης, το οποίο μάλλον θα καταστρέψει την πρωινή σας ευχαρίστηση.

Τα τσιγάρα που καπνίζετε πίνοντας τον καφέ σας, είναι πιο επιβλαβή από αυτά που θα κάπνιζατε χωρίς καφέ. Ο συνδυασμός «καφές-τσιγάρο» προκαλεί απόφραξη των αρτηριών.

Στην περίπτωση αυτή, η κυκλοφορία γίνεται πιο δύσκολη κι όλη αυτή η κατάσταση επηρεάζει αρνητικά την υγεία της καρδιάς. 

 
Loading...