Ο Χρήστος Αθανασίου γεννήθηκε στην Αθήνα 22 Ιουλίου το 1990

 Είναι Απόφοιτος της Βαρβακείου Σχολής

 ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ 

« Λογοτεχνικές αστραπές» ( Εκδόσεις Όστρια )

 <<΄Οταν ο ηλεκτρικός σπινθήρας φωτίζει την ζωή και το όνειρο>>

Παρουσίαση Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 ώρα 19.00

Στον χώρο Εκδηλώσεων Όστρια

Αποσπάσματα θα διαβάσουν

Αλίκη Παπαχελά ( Ηθοποιός )

Ελένη Σπανοπούλου – Μαντέλλου ( Ηθοποιός – Δημοσιογράφος )

Γιώργος Δαφνόπουλος ( Ηθοποιός

«Aφιερώματα στους ταξιδευτές της Υποκριτικής Τέχνης » ( Υπό έκδοση )

«Η Δραματική αλήθεια και το κωμικό αθώο των Ελλήνων Ηθοποιών

                        Μίμηση Πράξεως στην 7η Τέχνη του Ουρανού»

( Επεξήγηση: Aφιερώματα των εκλιπόντων Ηθοποιών από τα τέλη του 19 ου αιώνα μέχρι σήμερα σε λογοτεχνική μορφή )

 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ  ΣΠΟΥΔΕΣ
 

Απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Central Stage

Απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Μαίρης Βογιατζή Τράγκα       

Απόφοιτος Υποκριτικής Θεάτρου – Κινηματογράφου του Κολλεγίου Τέχνης Ιεκ Ακμη   

Πτυχίο Υποκριτικής Θεάτρου – Κινηματογράφου του Υπουργείου Παιδείας

Πτυχίο Υποκριτικής Θεάτρου – Κινηματογράφου του Υπουργείου Πολιτισμού

Μεταπτυχιακό Σεμινάριο εξειδικευμένης εκπαίδευσης και έρευνας στο κέντρο  Αρχαίου Δράματος και πρακτικών Εφαρμογών « Δεσμοί »

Ακροατής – Φοιτητής στο  Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Σεμινάρια με θέμα (Υποκριτική Τέχνη και Τεχνικές της Αρχαίας Ελληνικής Σκηνής) του κέντρου έρευνας και εκπαίδευσης του Αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου της Επιδαύρου ΙΜΑΛΙΣ σε συνεργασία με το Drama Center,London Central Saint Martins College,University of the Arts

Σεμινάρια Σωματοποιημένου λόγου υποκριτικής-αυτοσχεδιασμού με τον Περικλή Μουστάκη : « Η ανέλιξη του ηθοποιού σαν πλοηγός του ρόλου προσώπου » Το φιλοσοφικό background του ηθοποιού και η ελαφρότητα της παιδικότητας του. Ο ρόλος – πρόσωπο ως αφορμή για το πέρασμα του ηθοποιού σε έναν προσωπικό, εξομολογητικό λόγο. ( 2 χρόνια )

Διαλέξεις για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό με τον Κώστα Γεωργουσόπουλο με θέμα : « Μια µίµηση πράξεως και συνάµα µια θεατρικότητα µιµητικής πράξης. Ένα θέατρο – ζωή και µια ζωή – τραγωδία. Αρχαίο Δράμα ένα προϊόν, ένα σχολειό, ένας θεσμός της Δημοκρατίας που άνθισε στην Αθήνα »

Διαλέξεις για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό με τον Ιάκωβο Καμπανέλλη με τίτλο : « Εικόνες ιθαγενείς στην πεζή καθημερινότητα το δέσιμο των προσώπων και των καταστάσεων η ατμόσφαιρα η ανίχνευση πίσω απ’ την επιφάνεια στο αιώνιο μυστήριο της ζωής »

Σεμινάρια Σημειολογίας του Θεάτρου με θέμα : « Παραστατικές Τέχνες: τάσεις και προοπτικές », με επικεφαλής την πρόεδρο του κέντρου σημειολογίας Θεάτρου Μαρίκα Θωμαδάκη

Διαλέξεις για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό με την Κική Σελιώνη με θέμα : « Αριστοτέλης και Laban : Βασικές αρχές και ομοιότητες. Η συγχρονικότητα του σύγχρονου θεάτρου και χορού κίνησης, υποκριτικής και σύνθεσης του χαρακτήρα στην τέχνη της υποκριτικής »

Master Class με τον Ανδρέα Μανωλικάκη, με θέμα : « Η Μέθοδος του Actors Studio για την εκπαίδευση του ηθοποιού: ανάλυση του κειμένου – καλλιέργεια του υποκριτικού οργάνου του ηθοποιού – χρήση του προσωπικού του υλικού – ο ρόλος και οι απαιτήσεις του »

Workshop με τον Θοδωρή Τερζόπουλο, με θέμα : « Αναδρομή, μέθοδος και σωματικότητα στις Βάκχες του Ευριπίδη »

Workshop με τη Βίκυ Παναγιωτάκη με τίτλο : « Μέθοδος Alexander ορθοφωνία και αγωγή του λόγου »

Master Class με τη Σία Κοσκινά με θέμα : « Step the voice »

Workshop με τον Κωνσταντίνο Μπούρα με θέμα : « Το μεταφυσικό στοιχείο στις τραγωδίες του Σαίξπηρ »

Master Class με τον Κώστα Τσιάνο με τίτλο : « Αρχαίο Δράμα »Θεατρικά Σεμινάρια με την Θέμις Μπαζάκα με θέμα : « Συγκινησιακή ανάμνηση, σε δοσμένες συνθήκες, ώστε να δημιουργήσεις το δικό σου αποκλειστικό διάλογο, να ερεθίσεις τη φαντασία σου, να αντλήσεις καλύτερα από μέσα τις βιωμένες στο παρελθόν συγκινήσεις και τέλος, να τις προβάλλεις στη συνέχεια στο ρόλο »

Θεατρικά Σεμινάρια με την Μαριέττα Σγουρδαίου με θέμα : « Επίσημη διαπροσωπική σχέση στην ακινησία και την αδράνεια για µια κοινωνική ψυχολογική τραγωδία »

Θεατρικά Σεμινάρια με τον Δημήτρη Ήμμελο με θέμα : « Συναντώντας ένα κείμενο Συνδυαστική χρήση δραματουργικών, σκηνοθετικών και υποκριτικών εργαλείων. Υλικό αναφοράς: Γλάρος Τσέχοφ »

Master Class με τον Γιώργο Μιχαηλίδη με θέμα : « Μεγάλες Μορφές στην Αρχαία Τραγωδία »

Workshop με τον Τάκη Παπαματθαίου με τίτλο : « Οι κωμικοί χαρακτήρες ανα τους αιώνες »

Σεμινάρια Σωματικού Θεάτρου, αυτοσχεδιασμού, δημιουργία θεατρικού λόγου και έργου με τον Κώστα Φιλίππογλου στο artistic studio oriental expression

Θεατρικά Σεμινάρια με τον Γιάννη Μόρτζο με θέμα : « Η σωτήρια της ψυχής με απόλυτη ευθύτητα πάντα ανοιχτή και καυστική στα τεκταινόμενα της μάσκας που γελάει και κλαίει από αρχαίο δράμα, κλασικό, σύγχρονο θέατρο, θέατρο του παραλόγου, έως νεοελληνικό θέατρο »

Θεατρικά Σεμινάρια με τον Κώστα Καστανά με θέμα : « Ερμηνεία, ανάγνωση και σωστή εκφορά της Ελληνικής γλώσσας των νοημάτων αλλά και των καίριων τονισμών του προφορικού λόγου και ιδιαίτερα των ποιητικών κειμένων »

Κύκλος Σεμιναρίων με τον Άρη Ρέτσο : « Το εγώ στο αρχαίο δράμα » στη σχέση του ατόμου με το σύνολο, του ήρωα και του χορού, στα πρώτα επεισόδια των έργων, όπου η συνεχής σύγκρουση ήρωα και χορού, καθορίζει την εξέλιξη του έργου

Βασικές αρχές υποκριτικής στο αρχαίο δράμα – « Η Νεοτερικότητα του Ευριπίδη » Ιφιγένεια εν Ταύροις « Πολιτισμός – Βαρβαρότης »

ΘΕΑΤΡΙΚΗ  εμπειρία με δεκάδες Συμμετοχές και Συνεργασίες   ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ εμπειρία μεταξύ άλλων « Πα – δή – μία «» – Όλα – λοιπόν Ένα του Δημήτρη Πιατά. ( Συμμετοχή με ρόλο στην ταινία που κέρδισε τρία βραβεία στο 7o London Greek Film Festival.

«Με λογισμό και όνειρο»

( απόσπασμα )

 

Όταν εγώ χαράζω τ’ όνομα σου στο βιβλίο της ζωής, εσύ σημαδεύεις την καρδιά μου και το νου μου στα αθέατα περάσματα της ψυχής

Όταν εγώ αφήνω ένα χώρο στην καρδιά και στη μνήμη μου, εσύ γράφεις την αγάπη στους κορμούς των δέντρων για να μη χαθεί ποτέ η αλήθεια

Όταν εγώ φτάνω στην άκρη του κόσμου για να σε θαυμάσω, εσύ μ’ αγκαλιάζεις για να με θυμάσαι στην σιγουριά του παραδείσου

Και όταν εγώ σχεδιάζω με μελάνι την εκστατική ομορφιά σου, εσύ λάμπεις και μου δίνεις το φιλί της αγάπης μέσα από τα βάθη της συγχώρεσης

Εγώ είμαι πάνω απ’ όλα ένας άνδρας με μορφή και πρωτοτυπία σημερινή. Φλογερός αγωνιστής, κυνηγός της ίδιας μου της ύπαρξής, τρέχω για να προλάβω την ζωή και πυροβολώ τα βέλη της καρδιάς, για να μπορέσω να μιλήσω σ’ εσένα πριν ερωτευτώ το φεγγάρι που κρέμεται από το παράθυρό μου.

Εσύ είσαι πάνω απ’ όλα μια γυναίκα της θηλυκότητας και της σημασίας. Φωτεινό αστέρι την ώρα που μου προσφέρεις απλόχερα την αγάπη, με τσακίζεις, με λιώνεις και σου λέω ευχαριστώ που παίρνεις μια θέση απέναντι στα πράγματα, μέσα στα πράγματα.

Εγώ άγριο θηρίο στην εποχή των ιδανικών και της θυσίας παίρνω τις σάρκες και τα οστά του ήρωα και μεταμορφώνομαι ανάλογα με τη στάση της αρχαίας μορφής. Εγώ ρόλος που συνδυάζω το θάρρος και το πάθος σ’ ένα λιτό, τεχνητά άρτιο πρωταγωνιστή που ζει στους μύθους του.

Εσύ ερωτική μου πράξη με παραλύεις όταν δείχνεις βαθιά συγκινημένη, παραδίνεσαι όταν φλέγεσαι από αγάπη, μαλακώνεις όταν σε κοιτώ βαθιά στα μάτια, εμπιστεύεσαι όταν με αγκαλιάζεις και αφήνεσαι τυλιγμένη με σεντόνια όταν κάνουμε έρωτα στο σπίτι μου.

Εγώ και Εσύ κορμί των λέξεων και των σκέψεων, των μεταμορφώσεων και των βιωμάτων, ψάχνουμε στα ταξίδια τα όνειρα, γυρεύουμε τη ζωή, διψούμε για αγάπη, προσμένουμε φιλιά, θυμόμαστε τρυφερές αγκαλιές και γλυκές προσευχές.

Εγώ ταξιδιώτης του ονείρου τις άδειες μέρες των κυμάτων ξεφυλλίζω τ’ όνομα σου, για να φθάσω το άγγιγμα ψυχής, για ν’ ανοίξω τα φτερά του έρωτα, για να δεχτώ το φιλί της ζωής με την μελωδία μιας μουσικής να υγραίνει τα γαλάζια σου μάτια.

Εσύ ολοκληρωμένη νύφη με το ήρεμο πρόσωπο από ένα διαφορετικό κόσμο αφήνεσαι σ’ έμενα και όταν αφεθείς σ’ εμένα σταματούν οι απορίες, οι λογισμοί και τα μπερδέματα, με την ίδια χαρά που με αγάπησες την πρώτη φορά, σ’ αυτή την ένταση ψυχής, σ’ αυτή την έκρηξη αγάπης.

Εσύ και Εγώ μιλάμε πολύ
Εγώ και Εσύ σφάλλουμε συχνά
Εσύ και Εγώ ελπίζουμε πολύ και κατορθώνουμε πολλά
Εγώ και Εσύ τολμάμε περισσότερο, παρά σκεφτόμαστε …

Loading...