Χρηματιστήριο Αθηνών: Νέο τραπεζικό «κραχ»…!

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νέο μίνι τραπεζικό κραχ

Σε νέο μίνι τραπεζικό κραχ οδήγησαν οι αθρόες ρευστοποιήσεις των τραπεζικών μετοχών, καθώς ενεργοποιήθηκαν οι εντολές stop loss από ξένα χαρτοφυλάκια.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 678,83 μονάδες καταγράφοντας πτώση 1,66%. Είναι 10η αρνητική συνεδρίαση σε σύνολο έντεκα, εξέλιξη που δείχνει ότι οι ξένοι επενδυτές φοβούνται για αρνητικές εξελίξεις στις τράπεζες (αυξήσεις) τις οποίες ούτε ο επόπτης ζητά, ούτε τα στοιχεί α το δείχνουν.

Οι ξένοι δεν θέλουν να αναλάβουν ελληνικό ρίσκο και αυτό συμβαίνει οκτώ εβδομάδες πριν τελειώσει χρηματιστηριακά η χρονιά. Όμως, πέραν της αμφισβήτησης της ικανότητας των τραπεζών να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια και των δυσκολιών στην οικονομία, η πραγματικότητα είναι ότι οι πωλήσεις είναι ως ένα βαθμό υπερβολικές και αποτελούν παραλογισμό. Πλέον πωλούνται τράπεζες με τιμή 0,16 φορές την λογιστική αξία, κάτι που δεν υπάρχει σ όλη την Ευρώπη.

Η ενεργοποίηση των εντολών stop loss προκάλεσε πολλαπλές και άτσαλες ρευστοποιήσεις φέρνοντας νέα ιστορικά χαμηλά στις τραπεζικές μετοχές.

Βουτιά 6,91% για την μετοχή της Alpha bank στα 1,225 ευρώ, νέο χαμηλό 52 εβδομάδων. Πτώση 5,89% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,742 ευρώ. Με βουτιά 7,03% η μετοχή της Eurobank στα 0,595 ευρώ. Βουτιά 6,47% για την Τράπεζα Πειραιώς. Βουτιά 3,22% για τα Ελ.πε στα 7,.22 ευρώ. Ρευστοποιήσεις στην Ιντραλοτ με πτώση 10,71%. Ο τζίρος αυξήθηκε στα 67,7 εκατ. ευρώ με πακέτα 12,5 εκατ. ευρώ.