Χαμός στη Βουλή με ατάκες για «νευρόσπαστους μπράβους»

Επεισόδιο προκλήθηκε χθες στην Βουλή όταν η Ντόρα Μπακογιάννη πήρε την θέση του Κώστα Τζαβάρα ως κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, σε αθλητικό νομοσχέδιο.

Ο προεδρεύοντας αντιπρόεδρος της Βουλής της επισήμανε ότι σε επικοινωνία του με τον Κ. Τζαβάρα, αυτός δήλωσε άγνοια για την αντικατάσταση.

Λίγη ώρα μετά, τα σχόλια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το ασυνήθιστο αυτό περιστατικό προκάλεσαν την «έκρηξη» του Κ. Τζαβάρα που ήρθε σε έντονη λογομαχία μαζί τους.
Ο Κ. Τζαβάρας διαμαρτυρήθηκε γιατί ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε περισσότερο χρόνο κατά την τροπολογία του. Η προεδρεύουσα αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου σημείωσε ότι αυτό δεν ισχύει, παρατήρησε όμως ότι η Ντ. Μπακογιάννη ήταν αυτή που μίλησε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. Ο Κ. Τζαβάρας μίλησε για «παρεξήγηση», αντέδρασε όμως έντονα σε σχόλια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κωνσταντινέα.

Ο Κ. Τζαβάρας αποκάλεσε τον Π. Κωνσταντινέα «μπράβο» κατηγορώντας τον ότι κάνει «νταηλίκια» και λειτουργεί σαν «νευρόσπαστο» στα χέρια της Τ. Χριστοδουλοπούλου προκειμένου να δημιουργήσει ένταση. Η Τ. Χριστοδουλοπούλου επισήμανε στον Κ. Τζαβάρα ότι «χάνετε το μέτρο όσο πλησιάζουν οι εκλογές, εσείς ήσασταν σοβαρός» και προέτρεψε τους βουλευτές της ΝΔ να λύσουν τα εσωκομματικά τους. «Βρεθήκαμε και να απολογούμαστε» παρατήρησε δηκτικά η Τ. Χριστοδουλοπούλου.

Αναλυτικά οι διάλογοι από το crashonline.gr:

Κώστας Τζαβάρας προς Πέτρο Κωνσταντινέα: Επιτέλους πρέπει να σέβεστε αυτούς που έχουν το δικαίωμα να μιλήσουν…. Σας έχουν φέρει εσάς εδώ για μπράβο;

Ο κ. Κωνσταντινέας, δεν ακούγεται καλά, αλλά φαίνεται να του απαντάει κάτι σχετικά με ρόπλα για να πάρει την απάντηση από τον κ. Τζαβάρα:

Κώστας Τζαβάρας : Τα μούτρα σας να κοιτάξετε στον καθρέφτη, είσαι όργανο της προέδρου. Δεν θα μου στερήσετε το λόγο. Τέτοια νταηλίκια… όχι σε μένα… αυτά για τα ρόπαλα…

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Κ. Τζαβάρα, δεν σας αναγνωρίσω, έχετε χάσει την ψυχραιμία σας… όσο πλησιάζουμε στις εκλογές χάνετε την ψυχραιμία σας … χάνετε το μέτρο…

Κώστας Τζαβάρας: Εσείς κυρία πρόεδρε, μην τον εμψυχώνετε και λειτουργεί σαν νευρόσπαστο.. Τον εμψυχώνετε για να λειτουργεί σαν νευρόσπαστο. Τα ρόπαλα να τα μοιράζεστε μαζί με την Χρυσή Αυγή, όπως είπε ο κύριος για ρόπαλα πριν. Εμείς είμαστε φιλελεύθεροι δημοκράτες και δεν θα μας απαγορεύσετε να μιλήσουμε.