Αύριο η ψηφοφορία για τις 120 δόσεις, 13η σύνταξη και μειώσεις στο ΦΠΑ

Αύριο αντί για σήμερα θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την ρύθμιση χρεών προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε έως 120 δόσεις.

Αύριο θα γίνει και η ψηφοφορία επί των τροπολογιών του νομοσχεδίου, που περιέχουν τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για το 2019 και αφορούν την 13η σύνταξη καθώς και τη μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα, εστίαση, ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο.

Ο προεδρεύων στην ολομέλεια της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε να διατεθεί μια ακόμη συνεδρίαση για να ολοκληρωθεί η συζήτηση του νομοσχεδίου και συνεπώς η επεξεργασία του σχεδίου νόμου και η ψήφισή του μαζί με τις τροπολογίες, θα γίνει αύριο, Τετάρτη, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που χαρακτηρίζουν προεκλογικού χαρακτήρα τα μέτρα, τόσο η τροπολογία τη μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα, εστίαση, ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο, όσο και για την 13η σύνταξη αναμένεται να θα ψηφιστούν με ευρεία πλειοψηφία.

«Σήμερα αναμετριούνται δύο διαφορετικές αντιλήψεις», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης από το βήμα της Βουλής και πρόσθεσε ότι «ένα μικρό μέρος της μέριμνας για κοινωνική δικαιοσύνη και την επιβαλλόμενη αναδιανομή για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής εκφράζεται από τα μέτρα που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή».

«Έρχεται σήμερα η κυβέρνηση των φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, προεκλογικά, με μεγάλη καθυστέρηση, αντιγράφοντας αποσπασματικά προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να διορθώσει λίγα από τα πολλά σφάλματα της», ανέφερε ο τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή.

«Η κυβέρνηση ξαναστήνει ένα σκηνικό εξαπάτησης του λαού με το αφήγημα περί θετικών μέτρων στη λογική του Χότζα «σου παίρνω δέκα και σου επιστρέφω ένα», τα οποία σε τίποτα δεν αλλάζουν ούτε το αποκρουστικό αντιλαϊκό και βάρβαρο πρόσωπο της κυβέρνησης, ούτε την τραγική κατάσταση που ζει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης.

Μέτρα αναπτυξιακά που θα δώσουν κίνητρα στις επενδύσεις, ζήτησε ο βουλευτής του Ποταμιού, Νίκος Νυφούδης, και κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να νομοθετεί μέτρα εντυπωσιακά μεν, ανεπαρκή δε.

pronews.gr