Αγριεύει ξανά ο καιρός και φέρνει ισχυρούς ανέμους και χιόνια. Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα.

Ο Σάκης Αρναούτογλου μας δείχνει ποιές περιοχές θα πληγούν από τη σφοδρή κακοκαιρία, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις πους τις επόμενες ώρες.

Ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες ώρες στις μετακινήσεις, καθώς η κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα θα είναι σφοδρή. Καιρός για δυο (έρχεται και η Ημέρα των Ερωτευμένων γαρ), με τσουχτερό κρύο, χιόνια και πολύ θυελλώδεις ανέμους.

Η νέα κακοκαιρία ονομάστηκε «Χιόνη» και ετοιμάζεται να πλήξει όλη τη χώρα τις επόμενες ώρες και μέχρι την Παρασκευή (16.02.2019) σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

Ο Σάκης Αρναούτογλου, σε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Δείτε τις περιοχές όπου αναμένεται να σημειωθούν δυνατές βροχές σε συνδυασμό με σφοδρούς κατά διαστήματα ανέμους κατά τη διάρκεια της Τετάρτης!

Στα ορεινά και ημιορεινά της νοτιας-νοτιοαατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και το βράδυ της κεντροανατολικής Πελοποννησου και χιονοπτώσεις (ενδεικτικό υψόμετρο τα 200-400 μέτρα)»

Δείτε την ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, και τον χάρτη με τις περιοχές που θα πλήξει η κακοκαιρία.

Η πρόγνωση καιρού σύμφωνα με την ΕΜΥ

Στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής κυρίως χώρας, θα σημειώνονται χιονοπτώσεις κατά περιόδους από την Τρίτη έως και το Σάββατο.

Ιδιαίτερα για την Μακεδονία και της Θράκη, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου κατά κύριο λόγο την Παρασκευή.

Δείτε την εξέλιξη της χιονοκάλυψης έως και το Σάββατο 16/02 για το σύνολο της χώρας και σε υψηλή ανάλυση για την περιοχή της Αττικής στο video του meteo.gr.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας θα είναι και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι, που κατά τόπους στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση, που θα φτάσει και τους 10 βαθμούς.

Δείτε την εξέλιξη της μέγιστης θερμοκρασίας κατά τις επόμενες ημέρες (με μπλε αποχρώσεις σημειώνονται οι χαμηλότερες θερμοκρασίες) και την ισχύ των βορείων ανέμων το πρωί της Πέμπτης (με κόκκινο χρωματίζονται ο άνεμος ισχύος έως 9 ενώ με μωβ ο άνεμος ισχύος έως 10 μποφόρ).

Loading...