Σύμφωνα με πληροφορίες η Λιβανέζικη οργάνωση Hezbollah αποφάσισε να αποσύρει μέρος των στρατευμάτων της από την Συρία και να τα μεταφέρει στο Λίβανο για την καλύτερη προστασία των εδαφών της χώρας τόσο από την πιθανότητα διείσδυσης Τζιχαντιστών όσο και από μία ενδεχόμενη νέα σύγκρουση με το Ισραήλ.  

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η Hezbollah θα αποσύρει τις δυνάμεις της από τις περιοχές al-Hasaka, Deir-ezzur, Raqqah, Aleppo, Idlib, Hama και Suweida, ενώ έχει ήδη αποσυρθεί από την επαρχία της Λαττάκειας. Αντιθέτως η Λιβανέζικη οργάνωση θα διατηρήσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στις ακόλουθες πόλεις, Δαμασκό, Χόμς Ντάραα και Κουνέιτρα. 

Οι δυνάμεις που θα αποσυρθούν να τοποθετηθούν στα σύνορα του Λιβάνου με την Συρία για να αποτρέψουν την είσοδο Τζιχαντιστών από την Συρία που είτε επιθυμούν να ξεκινήσουν ένα νέο μέτωπο στο Λίβανο, είτε να βρουν κάποιο καταφύγιο μετα την ήττα τους στην Συρία.

Επιπλέον η Hezbollah σχεδιάζει να ιδρύσει περισσότερα νέα στρατόπεδα εκπαίδευσης για τις ειδικές δυνάμεις “Ridwan” οι οποίες προορίζονται να αντιμετωπίσουν τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ σε περίπτωση μιας νέας εισβολής στο Λίβανο. 

Όπως φαίνεται η εμπλοκή της  Hezbollah στον πόλεμο της Συρίας συνέβαλε στην απόκτηση σημαντικής πολεμικής εμπειρίας μετα από χρόνια μαχών με τους αντάρτες του FSA και του ισλαμιστές του ISIS. Ουσιαστικά η οργάνωση μετεξελίσσεται στρατιωτικά από μια αμυντική πολεμική μηχανή σε μια επιθετική δύναμη, η οποία θα μπορούσε να αναλάβει επιθετικές ενέργειες κατά του Ισραήλ.

Η νέα Hezbollah έχει δοκιμάσει τις δυνάμεις της στις ερήμους της Συρίας στις πόλεις και τα βουνά της Συρίας υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, μετατρέποντας την σε μια οργανωμένη μη τακτική στρατιωτική δύναμη που έχει πλέον την αυτοπεποίθηση να επιτεθεί ακόμη και σε ένα ισχυρό τακτικό Στρατό ακόμη και στον Ισραηλινό.

 

defencepoint

Loading...