Αποκτά «πλωτό παλάτι» ο Ερντογάν – Μετατρέπει πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού σε υπερπολυτελή θαλαμηγό

Το αεροπλάνο που χάρισε στον Ερντογάν ο Εμίρης του Κατάρ, δεν είναι αρκετό για τον «σουλτάνο» ο οποίος αποκτά τώρα και «πλωτό παλάτι» μετατρέποντας ένα πολεμικό πλοίο σε θαλαμηγό.

Όπως καταγγέλλει ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ουτκού Τσακίροζέρ, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας μετατρέπεται σε υπερπολυτελή θαλαμηγό για τον Τούρκο Πρόεδρο.

Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του κυπριακού τ/σ ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος ζητεί από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση να γίνει έρευνα για τα υπέρογκα έξοδα του Λευκού Παλατιού, στα οποία προστέθηκε τώρα και θαλαμηγός.

Το πλοίο, που ονομάστηκε «Yakamoz» (Σεληνόφως) αγοράστηκε από την τουρκική προεδρία το Μάρτιο 2018 από το Πολεμικό Ναυτικό και από τότε ανακαινίζεται στα ναυπηγεία της Κωνσταντινούπολης, με σκοπό όταν ολοκληρωθεί η μετατροπή του σε θαλαμηγό, να το χρησιμοποιεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί το Λευκό Παλάτι και τον Πρόεδρο Ερντογάν για τεράστιες σπατάλες, την ώρα που η οικονομική κρίση διογκώνεται στη χώρα και ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας προσπαθεί να βγάλει τον μήνα του με τον βασικό μισθό των περίπου 250 ευρώ.

Ο βουλευτής αναρωτιέται, αν η προεδρία πραγματικά χρειάζεται ένα γιοτ και πού θα το χρησιμοποιήσει.

«Είναι σωστό να αγοράζετε πολυτελή αγαθά με τους φόρους του λαού;», ρωτά ο Ουτκού Τσακίροζέρ, που παράλληλα αποκαλύπτει, ότι στον προϋπολογισμό της τουρκικής προεδρίας προβλέπεται μόνο για τα πλοία, κονδύλι 8 εκατ. ευρώ.