Αποκάλυψη: Απόκοσμες μελωδίες του διαστήματος δημοσίευσε η NASA (βίντεο)

NASA

Πήραν μια φωτογραφία του διαστήματος και μετέφρασαν το φως των άστρων και των γαλαξιών σε ήχο. Το αποτέλεσμα είναι άκρως απόκοσμο και εντυπωσιακό.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν φωτογραφίες που τράβηξε το διαστημικό τηλεσκόπιο Χαμπλ με την κάμερα ευρέος πεδίου 3, προκειμένου να κατασκευάσουν μια μελωδία του διαστήματος.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το κάθε άστρο και ο κάθε γαλαξίας έχει το δικό του ήχο με βάση το είδος του.

«Μάλλον αυτό είναι το πιο ασυνήθιστο είδος μουσικής που θα ακούσετε. Πατήστε για να δείτε τι συμβαίνει όταν μεταφράζεις σε ήχο,

το φως σε αυτή την υπέροχη φωτογραφία από το διάστημα» γράφει στην ανάρτηση του επίσημου λογαριασμού της NASA στο Twitter.

Ενσωματωμένο βίντεο

NASA Blueshift

@NASAblueshift

This might be the most unusual type of music you hear anywhere. Click to hear what happens when we translate the light captured in this gorgeous @NASAHubble image of a galaxy cluster… into sound! 🎶🔊https://go.nasa.gov/2TxyRrW 

4.987 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι τα αντικείμενα που φαίνονται στο κάτω μέρος της εικόνας, παράγουν χαμηλότερες νότες ενώ εκείνα που βρίσκονται στην κορυφή της φωτογραφίας, παράγουν υψηλότερες νότες.

Τα περισσότερα από τα σημάδια που διακρίνονται είναι γαλαξίες με αμέτρητα άστρα. Ορισμένα μεμονωμένα άστρα φωτίζουν πιο λαμπερά στο προσκήνιο.

«Τα άστρα και οι συμπαγείς γαλαξίες παράγουν σύντομους και καθαρούς τόνους ενώ οι ελικοειδείς γαλαξίες εκπέμπουν μεγαλύτερες νότες», εξηγεί η NASA.