Αποκάλυψη! 80 εκατομμύρια ποστ στο facebook για να επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ

Πιο πολύ σοκαριστικό παρά εντυπωσιακό. Χρήστες του facebook με έδρα τη Ρωσία πόσταραν πάνω από 80 εκατομμύρια ποστ στο facebook σε χρονικό διάστημα δύο χρόνων προκειμένου να επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ.

Οι δημοσιεύσεις αυτές έφτασαν περίπου σε 126 εκατομμύρια Αμερικανούς. Την εκτίμηση την έκαναν στελέχη του Facebook χθες. 

Αυτοί οι αριθμοί ξεπερνούν κατά πολύ τις μέχρι τώρα γνωστές εκτιμήσεις και περιλαμβάνονται σε γραπτή αναφορά που θα καταθέσει η εταιρεία κατά την ακροαματική διαδικασία στην επιτροπή που διερευνά το Russia Gate.

Την ίδια στιγμή η Google και κατά την ίδια διαδικασία παραδέχτηκε χθες για πρώτη φορά ότι βρήκε αποδείξεις ότι χρήστες από τη Ρωσία επιχείρησαν επιχείρησαν να επηρρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα του περσινού Νοεμβρίου χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα YouTube.

To Twitter με τη σειρά του, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, αναμένεται να καταθέσει στην επιτροπή ότι εντόπισε 2.752 λογαριασμούς που τους χειριζόταν μια ρωσική εταιρεία και περισσότερους από 36.000 αυτοματοποιημένους λογαριασμούς (bots) που δημοσίευσαν πάνω από 1.4 εκατομμύρια τουιτ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. 

Πηγή άρθρου