Αποδοκίμασαν τον Νότη Μηταράκη στη Σάμο

Δεκάδες πολίτες που βρέθηκαν από νωρίς το πρωί της Κυριακής στη θέση Ζερβού στη Σάμο αποδοκίμασαν τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη. Φώναξαν συνθήματα εναντίον του ενώ εκείνος βρέθηκε στο νησί, συνοδευόμενος από τον ειδικό γραμματέα Πρώτης Υποδομής, Μάνο Λογοθέτη, επισκέφθηκαν το ΚΥΤ στο Βαθύ, όπου είχαν επαφές με την διοίκηση του κέντρου, καθώς επίσης και με την υπηρεσία Ασύλου.

Στη συνέχεια, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου υπήρξε συνάντηση του υπουργού και με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Βασίλη Πανουράκη, τον δήμαρχο Δυτικής Σάμου, Αλεξάνδρο Λυμπέρη, σωμάτων ασφαλείας, παρουσία του Βουλευτή Σάμου, Χριστόδουλου Στεφανάδη. Ακόμη, είχε επαφή με τον δήμαρχο ανατολικής Σάμου, Γιώργο Στάντζο.

Ο δήμος Ανατολικής Σάμου σχολίασε σχετικά: «Ο νέος υπουργός ήρθε στο Δήμο, στο Δήμο που πλήττεται. Ενωμένοι και αποφασισμένοι στις θέσεις μας, δέσμευσή του το οριστικό κλείσιμο του ΚΥΤ της Σάμου. Υποσχέθηκε σε 10 ημέρες πάλι εδώ, στο δήμο μας. Προχωράμε ενωμένοι στις κινητοποιήσεις».

Ο κ. Μηταράκης, κατά την παραμονή του στο νέο ΚΥΤ, δήλωσε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η μείωση των ροών, αφενός με την ενίσχυση προστασίας των συνόρων και αφετέρου με την επιστροφή στην Τουρκία ή στη χώρα προέλευσής όσων δεν δικαιούνται διεθνή προστασία.

«Απαραίτητο είναι τα νέα κέντρα που θα αποσυμφορήσουν τον αστικό ιστό των νησιών. Είναι ένα δύσκολο έργο και χρειαζόμαστε ενότητα και τη συνεργασία όλων. Στόχος του ταξιδιού μου είναι να βρούμε τη βέλτιστη λύση. Θα κινηθούμε γρήγορα, γιατί δεν έχουμε χρόνο για να περιμένουμε», δήλωσε ο κ. Μηταράκης.