Ανακαλύφθηκε αρχαίος πληθυσμός «φάντασμα» στη δυτική Αφρική – Έζησε πριν από μισό εκατομμύριο χρόνια! (φώτο)

αρχαίος πληθυσμός

Eνας μυστηριώδης αρχαίος πληθυσμός που έζησε στην δυτική Αφρική πριν από περίπου μισό δισεκατομμύριο χρόνια και οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι έκαναν παιδιά με τους σύγχρονους Αφρικανούς

και τα γονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στον σύγχρονο άνθρωπο ανακαλύφθηκε σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Science Advances».

Αυτός ο «αρχαϊκός πληθυσμός φάντασμα» φαίνεται ότι παρέκκλινε από τους σύγχρονους ανθρώπους πριν οι Νεάντερταλ να απομακρυνθούν από το οικογενειακό δέντρο.

Ο διαχωρισμός εκτιμάται ότι έγινε 360.000 με 1.000.000 χρόνια πριν, υποστηρίζουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στο Λος Άντζελες.

Αυτοί οι αρχαίοι άνθρωποι έκαναν παιδιά με τους προγόνους των σημερινών Αφρικανών, την εποχή που οι Νεάντερνταλ

αναπαράγονταν με τους προγόνους των σημερινών Ευρωπαίων, γράφουν οι γενετιστές Arun Durvasula και Sriram Sankararaman.

Το DNA από αυτόν τον αρχαϊκό πληθυσμό αποτελεί το 2% έως 19% της γενετικής καταγωγής των σύγχρονων Δυτικών Αφρικανών, προσθέτουν.

Οι ερευνητές του UCLA επισημαίνουν ότι «ενώ αρκετές μελέτες έχουν αποκαλύψει βαθιά γενεαλογία στους σύγχρονους Αφρικανούς, η φύση της παραμένει ελάχιστα κατανοητή».

Αυτό οφείλεται εν μέρει στα φτωχά αρχεία απολιθωμάτων στην Αφρική και στη δυσκολία ανάκτησης του αρχαίου DNA.

Οι επιστήμονες από την UCLA ξεπέρασαν αυτές τις προκλήσεις για να βρουν το «φάντασμα» της ανθρώπινης φυλής εφαρμόζοντας μοντέλα ηλεκτρονικών υπολογιστών πάνω στο σύγχρονο DNA.