Μετά την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ κατέκτησε φέτος το Πρωτάθλημα και άφησε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό χωρίς τίτλο για δεύτερη σερί σεζόν.

Έτσι, για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός δεν παίρνουν κάποιο εγχώριο τρόπαιο σε δύο σερί σεζόν (ούτε Πρωτάθλημα, ούτε Κύπελλο).

Το 1977/78, το πρωτάθλημα και το Κύπελλο κατέληξαν ΑΕΚ, ενώ το 1978-79 το πρωτάθλημα πήγε εκ νέου στην ΑΕΚ και το Κύπελλο στον Πανιώνιο.

Τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, τουλάχιστον ένας εγχώριος τίτλος κατέληγε σε έναν εκ των δυο αιωνίων, αλλά τις δυο τελευταίες σεζόν αυτό δεν συμβαίνει.

Πέρυσι, το πρωτάθλημα πήγε στην ΑΕΚ και το Κύπελλο στον ΠΑΟΚ, ενώ φέτος πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι Θεσσαλονικείς, ενώ στο Κύπελλο έχουν αποκλειστεί οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, άρα δεν το διεκδικούν.

Εξάλλου, τα εννέα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είναι ρεκόρ στην ιστορία του Παναθηναϊκού από καταβολής Α’ Εθνικής. Το προηγούμενο ρεκόρ του ήταν τα οκτώ χρόνια από το 1996 ως το 2004.

Και όλα δείχνουν ότι αυτό το ρεκόρ θα μεγαλώσει και άλλο σύμφωνα με την κατάσταση του ΠΑΟ, εκτός και αν αλλάξει κάτι δραματικά προσεχώς.

Loading...