Το αποσμητικό είναι πιο απαραίτητο από ποτέ το καλοκαίρι και δεν είναι λίγες οι φορές που αναγκαζόμαστε να το παίρνουμε μαζί μας όπου κι αν πάμε!

Παρακάτω όπως γράφει το onmed θα δείτε μερικά έξυπνα τρικ που μπορείτε να εφαρμόσετε για να μην έχετε το μόνιμο άγχος ότι μυρίζουν οι μασχάλες σας…

1. Ανθιδρωτικό το βράδυ

Το αποσμητικό μπλοκάρει τις άσχημες μυρωδιές, ενώ το ανθιδρωτικό δρα στη ρίζα του προβλήματος, αποτρέποντας την παραγωγή του ιδρώτα. Προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε το ανθιδρωτικό το βράδυ ώστε να ενισχύσετε τη δράση του και να προετοιμαστείτε για τις υψηλές θερμοκρασίες του επόμενου πρωινού.

2. Καλό σκούπισμα μετά το μπάνιο

Το καλοκαίρι μπαίνουμε στον πειρασμό να αφήσουμε μερικές δροσερές σταγόνες νερού επάνω στο δέρμα μετά το μπάνιο ή το ντους. Θα πρέπει όμως να σκουπίζετε καλά τις μασχάλες και να αφήνετε να περάσουν περίπου 15 λεπτά πριν εφαρμόσετε αποσμητικό ή ανθιδρωτικό για να είναι πιο αποτελεσματικό το προϊόν

3. Αφρόλουτρο με βενζοϊκό υπεροξείδιο

Η κακοσμία της μασχάλης οφείλεται στα βακτήρια που ζουν επάνω στην επιδερμίδα. Ένα προϊόν που περιέχει βενζοϊκό υπεροξείδιο δρα ενάντια στα βακτήρια, οπότε βοηθά στην πρόληψη της κακοσμίας. Για να αποφύγετε την ξηρότητα του δέρματος, προσέξτε η περιεκτικότητα του προϊόντος σε βενζοϊκό υπεροξείδιο να μην ξεπερνά το 10%.

4. Χρησιμοποιήστε αντισηπτικό χεριών

Εάν δεν βρίσκεστε στο σπίτι και χρειάζεστε μια άμεση λύση ενάντια στην κακοσμία της μασχάλης, ρίξτε επάνω στο δέρμα μερικές σταγόνες αντισηπτικού υγρού για τα χέρια. Η δράση αυτών των προϊόντων ενάντια στα βακτήρια θα σας χαρίσει προσωρινά λίγη φρεσκάδα.